Sie sind hier: Startseite / Professoren & Dozenten / Prof. Dr. Johannes Saurer / International Workshop on Energy Transition in Federal Systems
Prof. Dr. Johannes Saurer

International Workshop on Energy Transition in Federal Systems

The University of Tuebingen, Faculty of Law, and the University of North Carolina at Chapel Hill, School of Law are cohosting an International Workshop on The Law of Energy Transition in Federal Systems on Thursday June 27, 2019 in Tuebingen.

Please find the invitation flyer with detailed information on program and registration here.

The workshop discusses processes of energy transition as a particular challenge for federal systems of governance. It reflects that in federal legal orders energy decision-making at the federal and state levels is influenced by different economic circumstances, political ideologies, and energy resources. The workshop looks into various experiences of federal legal systems in energy transition. Building on interdisciplinary foundations international legal experts will present case studies on energy transition experiences and federalism in the U.S. and Germany, Austria and Switzerland, the EU, but also South Africa, Brazil and Australia.

Momentan sind keine Kriterien zur Eingrenzung ausgewählt. Bitte fügen Sie diese in der Ansicht »Kriterien« hinzu.